Jak zadbać w lokalach gastronomicznych o dokładne i szybkie czyszczenie brudnych naczyń?

Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

Każdy lokal gastronomiczny dbać musi nie tylko o jakość produktów i smak wydawanych w nim posiłków. Niezwykle ważne jest także utrzymanie w czystości całego zaplecza, kuchennych sprzętów, naczyń oraz sztućców. Zachowanie właściwej higieny regulowane jest prawem i kontrolowane przez powołane do tego organy państwowe. Wpływa też na to, jak lokal odbierają jego goście. Jak usprawnić ten proces i sprawić, że restauracyjna zastawa lśnić będzie czystością?

Szybkie i skuteczne mycie stołowej zastawy

Ręczne mycie naczyń stosowane jest głównie w niewielkich punktach gastronomicznych i takich, które większość swoich posiłków sprzedają na wynos. W dużych restauracjach konieczne jest natomiast korzystanie z zaawansowanych technicznie urządzeń. Profesjonalne zmywarki Stalgast pomagają utrzymać czystość i zapewniają pozbycie się z powierzchni naczyń wszelkich zabrudzeń. Dzięki funkcji wyparzania pozwalają także usunąć z nich niebezpieczne dla zdrowia drobnoustroje. Do tego zużywają niewielkie ilości wody oraz energii elektrycznej. Dedykowane im środki czystości pozwalają zachować higieniczną czystość wszystkich stosowanych w restauracji naczyń szklanych i ceramicznych oraz sztućców. A wszystko to w tempie pozwalającym na sprawną pracę kuchni i szybkie wydawanie z niej kolejnych posiłków.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*