Podstawowe elementy zastawy bufetowej

Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

Organizacja przyjęcia, lunchu, czy spotkania, na którym przekąski oraz dania gorące będą serwowane w trybie bufetowym, wymaga nie tylko kulinarnej wiedzy i kreatywności, ale także umiejętności wyboru odpowiednich naczyń do ekspozycji przygotowanych potraw. Na jakie urządzenia gastronomiczne postawić, aby były one eleganckie, a zarazem praktyczne? Oto kilka wskazówek.

Podgrzewacze i kociołki – must have bufetowego stołu

Dania serwowane w formie szwedzkiego stołu muszą zachować przez długi czas odpowiednią temperaturę, konsystencję i wygląd. Stąd najlepiej podawać je w profesjonalnych podgrzewaczach, które dzięki systemowi grzałek będą w stanie zapewnić daniom właściwy poziom ciepła. Warto decydować się na modele z wolnoopadającą pokrywą, która gwarantuje, iż pojemnik nie pozostanie otwarty po tym, jak skorzystają z niego goście. O ile podgrzewacze są idealne do serwowania dań głównych, czy gorących przystawek, o tyle kociołki z kranikiem sprawdzą się doskonale, jako naczynia do zup, kremów warzywnych i polewek. Praktyczny sposób nalewania płynów jest nie tylko wygodny, ale również higieniczny.

Kawa i herbata podane jak należy

Z kolei termosy przydadzą się na gorące napoje, których podczas przyjęcia nie może zabraknąć. Zdadzą świetnie egzamin w przypadku kawy i herbaty, ale także czekolady czy grzanego wina. Ich ergonomiczny kształt sprawia, iż łatwo z nich korzystać, niebezpieczeństwo oblania się wrzątkiem praktycznie nie istnieje, a pojemność naczyń sprawia, iż nie trzeba co chwilę uzupełniać ich zawartości. Bogaty wybór funkcjonalnych urządzeń gastronomicznych wysokiej jakości można znaleźć w sklepie TERMOSY.COM.PL

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*